home

vido?

archief

email

Vido's FilmZine

-elke werkdag een film-

(arthouse, classics, cult, Hollywood)

week 21

vrijdag 25 mei 2007

The Fountain (Darren Aronofsky, 2006) dvd
Holistisch geneuzel, ondersteund door op hippe wijze warrig door elkaar gemonteerde ravissante plaatjes. Dat de productie van The Fountain onderweg flinke averij heeft opgelopen is pijnlijk voelbaar.

Fracture (Gregory Hoblit, 2007) bioscoop
Het was te voorspellen dat het opportunistische personage van Ryan Gosling langzaam zijn leven betert, maar verder is Fracture een vermakelijke, slimme en zeer plotgerichte popcornthriller in en rondom de rechtszaal. De op automatische piloot spelende Anthony Hopkins is ditmaal een soort van vegetarische Hannibal Lecter - hij is moorddadig, maar peuzelt zijn slachtoffers ditmaal niet op. Na het kleine Half Nelson bewijst Gosling opnieuw dat hij een film met gemak van begin tot eind kan dragen, zelfs met hulp van maniertjes (tijdens vertwijfelde momenten gaat zijn hand regelmatig naar de mond of wang). Samen met o.a. Jake Gyllenhaal behoort hij tot een nieuwe generatie interessante Amerikaanse filmacteurs. Hopelijk blijven zijn carrièrekeuzes net zo interessant.


donderdag 24 mei 2007

The Number 23 (Joel Schumacher, 2007) bioscoop
The Number 23 kort samengevat: 23 23 23 23 23 23 23 23 23 23 23 23 23 23 23 23 23 23 23 23 23 23... ad infinitum. Help, ik wordt gek! (Maar wellicht was ik dat toch al). Einde.


*Spoiler*: Stel, je botst op een dag bij de poort van een psychiatrische inrichting tegen een man aan die deze inrichting zojuist verlaten heeft. Je neemt toch het risico en treedt in het huwelijk met deze man. Vreemd genoeg denk je geen moment aan het klaarblijkelijk getroebleerde verleden van manlief, zelfs niet wanneer hij tekenen van psychologische terugval begint te vertonen. Nog vreemder: de man in kwestie vraagt zichzelf ook geen moment af waarom hij ooit opgesloten heeft gezeten. Dat is toch raar? Of ben ik nu gek? Nog even los van het feit dat het wel heel erg toevallig is dat Agatha (Virginia Madsen) in de tweedehands boekenwinkel tegen de onder een pseudoniem geschreven 'roman' van haar man Walter (Jim Carrey) aanloopt en hem het boek ook nog 's cadeau doet.


[home] - [vido?] - [archief] - [email]